perjantai 1. toukokuuta 2015

Wappu


Vapun juhlinta on saatu onnellisesti päätökseen, simat on juotu ja munkit syöty. Pitkästä, pitkästä aikaa leivoin munkkeja, eikä ne kauaa kerenneet leivinliinan alla olla kun olivat jo paremmissa suissa :)

Tänään on ollut haaveilupäivä. Olen haaveillut siitä keittiöremontista (jälleen kerran), yläkerran remontista (joo, tiedän, vastahan se uusittiin) jossa kaatuisi parikin eri seinää ;), olohuoneen, keittiön ja aulan lattian pinnoittamisesta, niin ja tietysti kesästä. Säiden puolesta se kesä antaa vaan odottaa tuloaan, hrrrr.

Tässä männäviikolla ostin itselleni aikaisen äitienpäivän lahjan, keittokirjan :), enkä mitä tahansa keittokirjaa, vaan Harri Syrjäsen Saaristo ruokaa. Tämä kirja on täynnä mitä herkullisimpia reseptejä saaristosta. Suurin osa on liharuokia, mutta onneksi joukkoon mahtuu kalaa, kanaa, ja tietysti jälkkäreitä, nam. Sisustuskirjoja olen myös selaillut remonttihaaveiden siivittämänä. Olen hankkinut itselleni myös uuden sisustuskirjan, Sarah style. Tässä kirjassa on juttuja hänen tekemistään eri remonteista mitä on tv:ssäkin näytetty. Ihan ok-kirja.Ehdoton lempiresepti tästä Harri Syrjäsen kirjasta on kylmäsavulohikeiton ohje. Tein tätä keittoa viime kesänä, ja kelpasi jopa junioreille :) eli se on silloin oikeasti hyvää :)


Sarahin kirjasta lepparini on tämä keittiö, joka on harmaan sävyinen. Arvatkaapa vain, olenko seisonut meidän keittiössä, ja tuumaillut miten tuon tyylisen keittiön toteuttaminen onnistuisi meillä. Vielä en ole päässyt lopulliseen ratkaisuun, mutta suunnitelma alkaa pikkuhiljaa muovautua.


Ja nyt nukkumaan, aamulla soi kello kuusi reikä, reikä, ja työt kutsuu. Ihanaa alkavaa toukokuuta kaikille :)

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti